lauantai 6. elokuuta 2016

Seitseminen Toukokuussa 2016, Virkatien kierros 25,9km

Kirjoitetaanpas pitkästä aikaa tätä blogia.. viime postauksesta on kerinnyt kulua jo useampi kuukausi, koska olen kerinnyt sen jälkeen käymään Thaimaassa reissulla ja siitäkin on jo 1,5kk...
yli 3kk on kun viimeksi olen jaksanut mitään kirjootella..:(

se ei tarkoita etteikä tässä olisi silti reissuja tehty =) Esimerkiksi Seitsemisessä tuli poikettua Toukokuun lopulla 2016 ja tämän jälkeen ollaan käyty vielä sitten Isojärven kansallispuistossa uudelleen.. Paljon on metsässä muutenkin tullut vietettyä aikaa.. mustikassa ja sienestämässä ja ihan vaan koiran kanssa ihmettelemässä <3

Muuttuja :D
Seitsemisessähän me ollaan poikettu jo aiemmin, mutta silloin parin muuttujan
takia reissu typistyi..siitä voi lukea vanhemmista bloggauksesta jos kiinnostaa :)

Mutta juuri siitä syystä että oltiin nähty seitsemisestä yhdessä Ramin kanssa vain haukkalampi ja muutaman kilometri lisäksi, tahdoimme palata pelipaikalle ja kiertää yhden yön taktiikalla koko kansallispuisto.. Suunnitelmana oli jälleen lähteä töistä perjantaina sillain että oltais parkissa seitsemisen luontokeskuksella noin klo 16-17 väliin.
Reittimme kulkisi seitsemisen luontokeskukselta kohti koveroa ja ensimmäinen yö oli tarkoitus viettää Liesijärvellä. Matkaa Liesijärvelle kertyy noin 15-16km.

Seitsemisen kansallispuistohan on todella suosittu ja paljon hehkutettu kansallispuisto.. Me ei tätä oikein ymmärretä.. itseasiassa matka luontokeskukselta aina koverolle saakka oli kyllä tylsintä maastoa ja tylsin reitti mihin ollaan törmätty noin kahden vuoden aikana kun ollaan näitä vaellusjuttuja harrastettu.

 tällästä maastoa oli pitkälti noin 8km
kovero

Reitti koverolta kohti liesijärveä oli sentään jo hieman pirtsakampi ja tarjosi jo jotain nähtävääkin :) Ehdottomia kohokohtia oli ilman muuta Vanhan myllyn rauniot sekä seitsemisjoki itsessään ja liesijoen ylitys..




Oltiin lähdetty reissuun aika huonosti syöneenä ja vauhtia tuli pidettyä taas jonkin verran, niin matkalla hieman Vellu taas kerran meinasi zipata, mutta pieni 5min breikki ja vähän sporttijuotavaa sekä energiageeliä ja protskupatukkaa tekee kyllä ihmeitä.. zippaus tapahtui 3kilsaa ennen liesijärveä
Naama sen verran valkoinen että tauko tekee terää :)
Jos joku on miettinyt onko tuollainen vaellus rankkaa niin tässä on hyvä mittari siihen millaisesta suorituksesta puhutaan..
Matkaa kertyi ensimmäisenä päivänä se noin 16km ja aikaa kului taukoineen 4h 22minuuttia.. selässä oli noin 18-20kg rinkka ja kaloreita sitten paloi 2600Kcal aika tarkalleen... takaisin patukoiden ja energiageelien muodossa tuli ehkä noin 800 :D hoikka poika Kivinen hoikistui entisestään :D

Leiripaikalla oltiin illalla 21 maissa.. valoisaa piisasi joten sikäli tällä ei ollut merkitystä.. yleensä ollaan tykätty olla leirissä joskus klo 19 viimeistään, mutta tällä kertaa tiedettiin jo lähtiessä että se ei tule olemaan mahdollista..

LEiripaikka oli kivan näköinen ja toki hieman harmitti että leiripaikan oli löytänyt aika moni muukin.. luojan kiitos meillä oli teltta matkassa =) olisi ollut kurjaa jakaa laavu eri porukoiden kesken.. telttapaikoilla oli 4-5 telttaa ja väkeä venäjältä ja saksasta saakka. Laavulla/ Nuotiopaikalla oli kaksi heppua jotka oli kotoisin joensuusta, muta asuivat tätä nykyä Tampesterissa.

Mukavia heppuja olivat ja meillä riitti paljon keskusteltavaa koska Joensuun heput olivat meitä paljon kokeneempia eränkävijöitä ja oli kiva udella tietoa hyvistä varusteista (näitten heppujen teltan hinta 1300€ vs meidän 60€ ). ja kun Joensuusta olivat kotoisin udeltiin paljon Kolin reiteistä ja ihan vakavalla naamalla sanoivat että se on Suomen rankin.. porukka luulee että lapista löytyy rankempaaa, mutta ei kuulemma ole näin asia.. Kolilla noustaan 2h lasketaan 2h ja noustaan 2h jne... :/ ei kuulosta kovin herkulta, mutta kyllähän me vielä sekin toteutetaan!!

Nuotioringissä valmistettiin pikkuisen pöperöä ja testattiin esimerkiksi XXL kuivamuona pasta bolognese ja tuote oli ihan syötävä.. mitään ihmeellistä en tuotteessa nähnyt enkä oikeastaan ymmärrä miksi se maksaa lähes 10€ kun normaali pastapussi maksaa 1,5€.. vähemmän syötävää.. ehkä protskua oli sitten ko. tuotteessa enempi mutta eipä se juuri siinä maistunut..


Unille mentiin puolenyön maissa ja seuraavana aamuna heräiltiin joskus 9 kieppeillä, mikä on meille todella harvinaisen myöhään.. normaalisti herätään 7-8 maissa.. ilmeisesti oli ollut rankka päivä takana kun uni niin maittoi :)
Ramin piti päästä aika nopeasti liikkeelle koska yksi Ramin lapsista oli kipeänä oksennustaudissa ja oli sovittu että rami on kotona yhden jälkeen.. eli kiirettä piti koska autolle oli vielä noin kymppi matkaa ja ajomatkaan menisi noin tunti.. :/ :/
ei auttanut jäädä pahemmin aamupaloja laittelemaan vaan vähän jotain murua rinnan alle ja kamat kasaan ja kaameeta tykitystä kohti autoa ja luontokeskusta...

matkalla ei kamalasti jääty ihmettelemään maisemia eikä mitään supermullistavaa ja uutiskynnyksen ylittävää edes tainnut osua matkan varrelle.. tässä kuitenkin jokunen kuva reitiltä liesijärvi- seitsemisen luontokeskus







 matka kesti 2h 44min ja kaloreita paloi 1400Kcal.. eli kyllähän sekin nyt ihan kuntoilusta kai kävi =) kantamukset oli toki jo kevyemmät koska kaikki juomat ja ruoat oli tullut syötyä..

lopputiivistelmänä voisi kait Seitsemisestä sanoa että parasta antia on reitti koverolta liesijärvelle ja ehkä siitäkin vielä eteenpäin seuraavat 5km.. mutta noin puolet pitkästä Virkatien reitistä on tylsää ja helppokulkuista polkua..korkeuseroja on toki paljon mutta mitään nähtävää ei keskellä metsää silti ole.. meidän mielestä ei kaiken vouhotuksen arvoinen paikka.. ei missään nimessä.
MUTTA kyllä me varmasti vielä tännekin takaisin eksytään koska on meitä lähellä ja kuitenkin täällä oli upeitakin reittejä valittavana.. =)

Seuraavassa bloggauksessa tuleekin sitten Isojärvestä stooria eli odotelkaa rauhassa =)









1 kommentti:

  1. Missä on tarina Isojärvestä? Oletteko vielä jatkaneet tuota jormailua?

    VastaaPoista