maanantai 2. toukokuuta 2016

Valokuvia ja muutama sananen Pirkkalan ulkoilureiteistä..

Jepulis...


Päiväretkellä Seitsemisessä, Torpparintaival 6,5km kesäpäivänä <3 Topi-koira puuttuu kuvasta
Ajattelin kirjotella tässä muutaman sanasen retkistä joita kaikkia ei ole tehty wingman Ramin kanssa, vaan välillä lähden luontoon myös koiran kanssa, teini-ikäisen poikani kanssa ja ehkä kerran pari vuodessa mennään koko perheen voimin joku kiva pikku päiväretki :)

Mikäli en ole Ramin kanssa luonnossa, niin seuraavaksi eniten siellä tulee vietettyä aikaa uskollisen kaverini Topin kanssa.. Topi on noin 2½ vuotias kultsu.. Topi on metsässä ihan elementissään ja metsässä kulkemista on jopa lääkäri topille suositellut kun hänellä on hieman nivelvaivoja nuoresta iästään huolimatta.. Topi ei ole siis mikään ylipainoinen vaan reppanalla on jaloissa hieman synnynnäistä häikkälää johon liikunta ja omega kolmoset on parasta herkkua :)
Topi ja Vellu Kaitajärven Ammejärven laavun lähistöllä Sääksjärvellä
Ammejärvellä.. Topi poseeraa <3
Ammejärven pitkoksia
Yleensä Topin kanssa kierretään sitten kotiympäristön lähimetsiä joista itseasiassa on kohtalaisen hyvätkin yhteydet aika pitkällekin.. Pirkkalan Toiviossa on mukavia reittejä ja "nähtävyyksiä" kuten Haikanvuori, Taaporinvuori, Pirunkivi, ja näiden läheltä kulkee hyvin reitit Sääksjärvelle saakka ja olenkin käynyt Ramin kanssa kävelemässä reitin Toivion ala-asteelta aina Kaitajärven laavulle saakka koirien kanssa

Pirunkiveltä kohti kaitajärveä
Kaitajärven jäällä Sääksjärvellä,,Rami, Bruno, Topi

Ilmeisesti Pirunkivi on koko Pirkkalan ja vissiin Pirkanmaan suurin siirtolohkare joten aina välillä siellä käy ihan kauempaakin hämmästelijöitä.. omastakin mielestä se on aika hieno kivenmurikka..



kuvissa pirunkivi Pirkkalan Toiviossa :)



Naistenjärvi
Haikanvuori
Toiviosta pääsee myös kivasti Haikanvuoren kautta Iso Naistenjärven laavulle.. (pahoittelut että itse laavusta ei ole kuvaa)


järven länsipäädystä lähtee luontopolku ja pitkospuut jotka kulkevat pehkusuon läpi... sitä on välillä oikein ihmeissään kun nappaa kartan käteen ja tutkii hieman tarkemmin.. tulee huomattua kuinka hyvin ihan kotinurkistakin löytyy reittejä niin pitkiin kuin lyhyisiin patikoihin.


pärrinkoski (kiitos kuvan lainasta raitit.net)
Pirkkalan ja Peltolammin rajalta löytyy vielä yksi kiva ja ehdottomasti mainitsemisen arvoinen paikka nimeltään Pärrinkoski.. tämä on itselle ihan peruskauraa ja kuulu jokaviikkoiseen koiralenkkiin.. varmaan tästä syystä johtuen ei löytynyt kameralta yhtäkään kuvaa kyseisestä paikasta, joten lainasin yhden kuvan tuolta netin syövereistä raitit.net osoitteesta, joten jos ahdistaa, niin poistan kyllä =) 
Iso Naistenjärvi .. poitsu ja topi <3
Nyt kun tätä kirjoittelen tajuan, että taidan kyllä tehdä omat jutut noista ns. pisimmistä retkistä kuten Seitsemisen Torpparintaival 6,5km, päiväretki Toiviosta Kaitajärvelle Ramin ja koirien kanssa 14km ,  sekä oman poitsun kanssa kierretty päiväretki 13km  + oma seikkailuni Topin kanssa pitkin Pirkkalan perukoita 14km :)


Kuvia kun tutkii välillä unohtuu että ne on tosiaan kaikki muut paitsi tuo Seitsemisessä otettu kuva ihan tästä kotinurkilta.. max. 7km matkan päästä :) tarviiko tässä minnekään kauemmas edes lähteä jos läheltäkin löytyy tällaiset metsät ja järvet <3


ehkä saatte näistäkin jotain irti vaikak itse kirjoituksessa ei nyt kamalasti järkeä ollutkaan.. väsy painaa niskaan :/


aina saa esittää kysymyksiä, parannusehdotuksia yms..






PEhkusuo
Topi Taaporinvuorella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti