perjantai 22. huhtikuuta 2016

Birgitan polkua syyskuu 2015





Näin pitkään , eli syyskuulle jouduttiin vartoilemaan seuraavaa reissuamme koska välissä oli kaiken maailman ulkomaan matkoja yms kissanristiäisiä sotkemassa olennaisinta eli eräjormailua :)


Reissua oli kyllä suunniteltu etukäteen hartaudella ja meillä se onkin puoli reissua kun päästään yhdessä ummikkoina miettimään millä vaatteilla, kuinka paljon vettä, kuinka paljon ruokaa ja onkohan paljon ötököitä yms.. mietitään tosi tarkkaan sellainen vedenpitävä suunnitelma siitä kuinka paljon kävellään ja missä pidemmät tauot / missä yövytään.. pikkuiset pysähdykset ja valokuvaukset ja sen semmoiset menee sitten fiiliksen mukaan.
tätäkin reissua varten Vellu oli jo alustavan reitin katsonut birgitanpolun nettisivuilta (riittää kun googlettaa Birgitan polku) ja tilannut sitten ilmaiset kartat molemmille osoitteesta matkailu@lempaala.fi .



Birgitanpolun kartta
Aikaa reissuun oli taas perjantai iltapäivästä lauantai iltapäivään saakka eli telkkaristakin tutulla yhden pysähdyksen (yön) taktiikalla oli mentävä tämäkin reisu.




Startti oli Lempäälässä Hääkivi nimisen paikan lähellä (sai auton kivasti parkkiin). Hääkiveltä oli sitten tarkoitus lähteä kohti itäistä osaa Birgitan polusta ja yöpaikaksi oli valikoitu  Kyynäröjärven laavu hieman syrjäisen sijainnin vuoksi. Täältä reitti sitten jatkuisi seuraavana aamuna ja loppuisi Kirskaanniemen parkkipaikalle. Matkaa olisi noin 25-27km kartan mukaan..


Noh ei muuta kuin auto tulille ja hakemaan Ramia joka jo innoissaan odotti tavaroineen kadun varressa :) kamat kyytiin ja hääkivelle.. Parkkipaikka oli suuri ja löytyi kyllä helpolla.. samoin opasteet Birgitanpolulle ja opaskartta löytyi kyseisen parkkialueen reunalta. Hetki vaatetuksen kanssa säätämistä, koska superlämmin ilma hieman pääsi yllättämään.. sitten lähdettiin matkaan..


Vellu jo odottikin tuon Hääkivi-nimisen nähtävyyden näkemistä.. reitti kulki pellon reunaa ja huomattiin että tässä on nyt sitten tuo kuuluisa hääkivi, koska paikalla oli kyltti joka näin kertoi :O Hitto hei miten turha nähtävyys.. Vellu menetti ihan luoton siihen että mitähän nähtävää reissussa on koska tämä hieno hääkivi oli tasan kasa kivenmurikoita ja joku kumpare.. saattoi joukossa joku isokin kivi olla , mutta kyllä enemmän nähtävää oli lähistöllä lojuneessa ja ruostuneesa traktorissa sekä ränsistyneessä ladossa.. täysin turha ja lailla kiellettävä nähtävyys.. Hääkivelle arvosana 0/5!


Alkukilometrit oli kyllä mukavia ja hieman mielialaa koettelevia, koska reitti kulki ihan teiden reunaa pitkin sekä metsäautoteitä jne.. liian helppokulkuista ja tavallista.. haluttiin metikköön :)



Taipaleen alkupäätä.. keli oli mitä parhain =)
No kyllä se siitä sitten hieman vaikeutui ja sukellettiin metsikköön Sarvikkaan lähistöllä... EIPÄ SITTEN TOSIAAN ARVATTU MIKÄ MEITÄ ODOTTAA !!!! Hyi hitto mikä määrä hirvikärpäsiä!!! Ei oikeen oltu kumpikaan moisiin otuksiin saatu ennen tuntumaa, niin nyt sitä sitten saatiin senkin edestä! seuraavat 10km niitä sitten nypittiin toisistamme ja itsestämme... vieläkin ärsyttää kun ajattelen niitä kyseisiä ökkömönkiäisiä :/ En kyllä usko että niillä otuksilla on mitään virkaa tässä maailmassa.. voin toki olla väärässä, mutta harvoin olen ;).

 Tässä yläpuolella olevassa kuvassa pistetään äkkiä pitkää paitaa päälle.. Hirvarit on iskenyt kiinni iholle ja ennen kaikkea nakertaa henkistä kanttia ällöttävyydellään :/ :/


matka oli Hirvikärpäsiä lukuunottamatta oikein mukava.. reitille tuli ison moottoritien alitus, hiljaisemman asvalttitien ylitystä, mutta muuten kuljettiin kyllä metsääs ja muistankin että meitä nauratti kun oltiin niin lähellä Ideaparkkia, mutta silti ihan perkuleen böndessä..
Kyynäröjärven laavulla oltiin ehkä joku puoli tuntia ennen kuin aurinko laski joten ei oikein ollut aikaa räpsiä kuvia.. pystytettiin Teltta (sisäteltta pelkästään) laavun sisälle syystä että HIRVARIT.. ei niitä kyllä itseasiassa ollut lainkaan tuolla laavupaikalla, mutta kammo niihin oli jo tullut ja haluttiin nukkua yö ilman pelkoa siitä että otukset mönkisi hiuksissa tms..
Vellu oli itseasiassa äärimmäisen puhki vaikka Rinkka oli köykäsempi kuin Isojärvellä, reittikin oli helpompi.. Ehkä se kostautui, että ei oikein pysähdelty hirvikärpästen takia ja sportstrackerin mukaan 15kilsaa taittui taukoineen kolmeen tuntiin.. että olihan se tahtikin ihan kohdillaan kuiteskin painava rinkka selässä 5kilsaa tuntiin :)


Kyynäröjärven Laavu
Yö itsessään meni ihan leppoisasti ja makkaraa paistellen + hieman otettiin näkäräisiä ja muutama olunen :) jotenkin se kuuluu myös oleellisena osana tähän meidän hommaan, että on edes muutaman desin pullo + pari olusta..


Seuraavana aamuna oli paikat pikkuisen jumppasessa edellisen päivän tarpomisesta, mutta eipä haitannut =) Keli oli edelleen ihan satakymppi! lähdettiin pitkät paidat päällä hirvikärpästen pelossa...ja kyllähän ne sitten iskikin matkalla vähä kausjärven laavulle.. ihan niin paljoa ei tälle tokalle päivälle osunut noita viheliäisiä otuksia, mutta ihan riittävästi kuitenkin :(
reittimme oli aikalailla suorittamista, eli täyttä kyytiä etiäppäin!!. Muistiin painuvimmat asiat tällä jälkimmäisellä pätkällä oli Vähä-riutan laavupaikka, missä syötiin kivan järven rannalla perinteinen ja hyväksi todettu nuudeli-papu mössö :)





Ja sitten yllättävän rankka etappi oli ennen kirskaanniemeä, kun reitti kulki sähkölinjaa myötäillen kallioisessa ja kivikkoisessa maastossa.. kuulostaa iisiltä, mutta väsymys, kuumuus, itikat ja kasvillisuus vyötäröön saakka, niin jotenkin tuntui aika tuskalliselta pätkältä :)



Kuvista nyt ei saa käsitystä, mutta oli itseasiassa aika kiipeämistä jatkuvasti tämä sähkölinja osuus..


tämän jälkeen ei enää ollutkaan kovin pitkä pätkä kirskaanniemeen ja siitä onkin parkkipaikalle enää yksi kilometri... Kirskaanniemi on ehkä kaunein paikka tuolla koko birgitanpolulla, mutta kuvia sieltä ei napsittu koska olimme käyneet siellä jo aiemmin ja ei ollut siis mitään uutta nähtävää..  tässä kuitenkin kuva Kirskaanniemestä eri reissulta


kirskaanniemi kesällä 2015 Lasten kanssa
Talvella 2015-2016, Kirskaanniemi Vellu + Topi  


Reissu päättyi tosiaan kirskaanniemen parkkipaikalle josta meitä tultiin noutamaan ja vietiin lähtöpisteeseen, eli Hääkivelle...  olimme onnellisia ja väsyneitä ja Ramin vaimon mielestä järkyttävän pahanhajuisia :) ihme marinaa ;)


Seuraava reissu oli aika selvä, koska puolet jäi birgitanpolusta näkemättä... Läntinen puoli siis seuraavaksi ....








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti