sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

päiväretki Kaarinanpolkua -15asteen pakkasessa

Tämä oli sitten hieman sellainen todistelu itselle että pärjätään kelillä ku kelillä olemalla positiivisia ja mietitty etukäteen että miten pitää pukeutua yms.. Tämä reissu saattaa kuulostaa naurettavalta monen mielestä, mutta meille tää oli iso juttu koska vaikka ollaan molemmat ulkona oltu -15 asteen pakkasessa ei kumpikaan ole mitään pitkiä mettälenkkejä tehnyt käytännössä umpihangessa tätä ennen ja sen takia ei ihan tarkkaa tietoa ollut että kuinka kylmä sitten reissussa tulee ja kastuuko kuteet yms..


Retkikohde oli taas valikoitunut ihan puolen tunnin ajon päähän molempien kodeista, eli Kangasalan Kaarinanpolun pohjoispää oli kohteena ja vielä tarkemmin Norojärven laavu. Auto jätettäisiin parkkiin ysitien oikealle puolelle P-paikalle ja siitä sitten lähdetään kaarinanpolulle :). Parina iltana ennen reissua vaihdeltiin wazapissa mielipiteitä millaisilla vaatteilla ja mitä pakataan reppuun. Taukopaikalla on aina kiva heittää kuivaa ja lämmintä päälle..
Kun mietittiin sitä vaihtovaatteitten määrää kävi selväksi että ei me lähetäkään tähän reisuun millään normaali repuilla, vaan otetaan ihan rinkat, koska niihin mahtuu toppavaatteet (villasukat, toiset hanskat, normisukat, toppahousut, toppatakki yms.. ) paljon paremmin.. päälle laitettiin aika pitkälti samaa vaatetusta kuin syksynkin reissuille.. alla oli vain useampi hengittävä vaatekerta, pitkät villasukat ja päässä kunnon pipot ja käsissä lämpimät hanskat :) muuten ei varustus eronnut syksyisestä..
Vellu pakkasi mukaan kirppikseltä ostamansa sissilapion kun mietittiin että laavupaikalla on lunta varmaan ihan huolella kun oli satanut useamman päivän reilusti ja kun pakkastakin oli ollut koko aika yli 10 astetta jo useamman viikon niin aateltiin ettei kukaan siellä ole käynyt.. ei kukaan ole yhtä pöhlö kuin me :) pyllyn alle mukaan pakattiin istuinaluset ja ottipa vellu vielä messiin makuualustankin. normaalisti ei olla mukaan otettu termaria, mutta tälle reissulle otettiin koska ei tiedetty yhtään onko pelipaikalla puuta ja kuinka vaikea on  tuli sytyttää noissa olosuhteissa jne.. olis kiva saada edes vähän jotain lämmikettä vaikka makkarat jyrsittäiskin kylminä :)


No juu mutta matkapäivänä oli tosiaan puolenpäivän aikaan noin 15 pakkasta kun auto jätettiin parkkipaikalle.. tuntui aika hyytävältä kun mitään paksuja kuteita ei ollut päällä.. :/ :/ heti tuli ajatus että miten kylmä tuolla oikein tulee.. että onko mitään järkeä edes lähteä :( mutta kun sinne asti oli ajettu ja pari päivää reissua hehkuteltu niin kyllähän me nyt sinne mentäs vaikka sitten jäässä oltaskin :) tässä hieman fotoa josta näkee että oli vähän kylmä :D





Tuossa parit kuvat jotka otettu noin 5min auton jättämisen jälkeen...  oli vielä pirun kylmä kun ei ollut päästy kunnolla talsimaan ja sitä kautta lämpiään yhtään :(


heti kuvien ottamisen jälkeen tulee tosiaan kiva silta ysitien yli ja se näytti oikeen kivalta tuollasessa rapsakassa pakkaskelissä


Reitti oli täysin umpihankea ja mitään polkua ei paikalla ollut.. puihin oli merkitty sinisellä missä kaarinanpolku kulkee, mutta muuten ei oltais tiedetty minne  mennä.. lunta oli tosiaan joku 10-30cm joka paikassa..



Norojärven laavu oli kivassa paikassa järven rannalla ja paikalla oli puucee sekä puuvarasto eli kuivia puita oli saatavilla. raahattiin mukana 4klapia kyllä Ramin kotoa saakka mutta ku ei voitu tietää :)


tässä muutama foto itse laavulta:



paikan päällä tehtiin nopeasti tulet ja puettiin toppavaatetta päälle ja Rami vaihtoi hikisen alupaidan kuivaan (aika sissi teko heittää yläpelti paljaaksi -15 pakkasessa ja pukea päälle rinkassa kylmettynyt paita ) :D :D hyi helvata.. kiitin onnea että en ite hikoillut meno matkalla niin pahasti.. Nilkat oli ainoa joka tuntui märältä koska lumi oli päässyt kasteleen pikkusen.. ei jaksanut niin paljoa kiinnostaa että olisin vaihtanu sukat :)


takasin lähdettiin heti kun oltiin saatu tankattua ja kuvat räpsittyä.. fiilis oli hyvä ja todettiin että todellakin voidaan tehdä yön yli reissu myös talvella.. kummallakaan ei ole mitään talvimakuupusseja, mutta Vellu oli netistä lukassut että kaksi ohuemapaakin pusisa voi laittaa päällekäin ja siten tehdä yhden talvipussin :) tuo olisi sitten meidän taktiikka!
no juu, mutta paluumatka oli ehkä vielä hienompi kuin meno koska aurinko alkoi laskemaan ja samat maisemat mitä tunti sitten oli talsittu näytti nyt hieman erilaisilta





myös sillalla oli eri meininki :)





sillalta oli 5 min autolle joten reissu taas paketissa... Tässä vielä pari kollaasia tuolta matkalta :)



Toivottavasti tykkäsitte taas kerran :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti