torstai 21. huhtikuuta 2016

Isojärven kansallispuisto 2015 keväällä


Kaiken hyvän alku ja juuri :)
Tämä on se ensimmäinen reissu jonka teimme ja joka sai meidät molemmat sitten innostumaan retkeilystä toden teolla. Eikös se ensipurasu ole aina se kaikkein paras ;)


Isojärven Kansallispuisto sijaitsee meidän kotipaikalta reilu tunnin ajomatkan päässä. Ideamme oli lähteä perjantaina töiden jälkeen , niin että olisimme perillä kansallispuiston parkkipaikalla hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa, koska meillä ei ollut mitään käsitystä siitä kuinka kauan kävelisimme 25kg rinkat selässä aiotut reilu 10km. Kello oli noin 16 kun kurvasimme heretyn parkkipaikalle vesisateen hieman ripsoessa automme tuulilasiin. Muistan että mietittiin molemmat ääneen, että mitäköhän tästä tulee..rinkka tuntui jo auton takapenkillä painavalta :D :D


Itse reissuun lähdettiin lainavarustein. Lainassa oli rinkat, makuualustat, makuupussit ja joitakin erätarvikkeita kuten retkikirves :) Omia edellämainittuja varusteita ei yksinkertaisesti ollut ja kun ei tiedetty jääkö reissu tasan tähän yhteen kertaan, niin ei viitsitty sitten omia ostaakaan. Jotain varusteita kyllä taidettiin molemmat ostaa eli esimerkiksi vaelluskengät. Vellu löysi jostakin prisman alelaarista 30€ kengät ja Rami merkkitietoisempana hommasi Haltin kolme kertaa kalliimmat.. Kenkien lisäksi molemmat osti tasku/otsalamput, sytytyspaloja, puukot ja jotakin pientä mitä arvelimme tarvitsevamme yön yli reissulla.

Rinkat painoi noin 25kg ja siinä oli 10kg ylimääräistä, joista osa nestemäistä ;) Ensimmäinen nestemäinen sihahtikin auki välittömästi kun auto saatiin parkkiin ja ensimmäisten hyttysten hyökätessä kimppuun.. ei muuta kuin infotaulua tutkimaan,rinkat selkään ja mars mars..
kierrettiin Heretyn luontopolku noin 3km vähän niinkuin alkupaloiksi ja siitä matkamme jatkui Latokuusikon kautta Vahterjärven laavulle. Luontopolku oli todella vaikeakulkuista maastoa ne 25kg rinkat selässä, oli mäkeä ja kivikkoa käytännössä koko aika :( ei montaa suoraa pätkää löydy tuosta luontopolusta.. olihan se mainittukin jossain, mutta kuka sellaisia uskoo :)


Meillä tuli heti selkeä työnjako eli Rami kävelee aina edellä ja määrää tahdin ja Vellu koittaa sinnitellä perässä ja kiroaa hiljaa itsekseen :D :D välillä kyllä vissiin ihan ääneenkin..:O Retken ensikilometreillä kävi täysin selväksi, että molemmat tykkää tästä puuhasta...metsän keskellä oli mukava pysähtyä nauttimaan juotavaa , riisua liikoja vaatteita päältä, haukata protskupatukkaa ja ihmetellä että mihin tässä on ryhdytty. Kaiken kaikkiaan ensimmäisenä päivänä vaellettiin heti reilu 10kilometriä ja kun vahterjärven laavu siinsi edessä upeassa ilta-auringon paisteessa suumme meni kyllä sellaiselle messingille , että en ihan heti kuista vastaavaa fiilistä. Laavupaikka ja keli oli molemmat niiiiiiiiiin upeat, että meni puoli tuntia vaan ihaillessa ja toistemme selkää taputellessa että hitto miten siistiä!!
Noh siinä sitten kännykällä kuvaa, kameralla kuvaa ja tietoa morsmaikuille kotosalla ja pari kuvaa facebookkiin, että porukka osaa olla kateellisia ;)

vaatteet pistettiin kuivumaan (hiestä märät) ja vaihdettiin kuivat leirikuteet niskaan.. laavuun purettiin omat tavarat paikoilleen. Sitten seuraava siirto oli tulenteko ja makkaranpaisto.. siitä se illanvietto sitten lähti ja pikkuisen taidettiin ottaa myös miestä vahvempaa että ei loppuisi heti puheenaiheet ;)
Kaikki tauko/leiripaikalla oli uutta ja hienoa.. pilkottiin puita apinanraivolla (ja poltettiin), eväät maistui luonnossa ihan mielettömän hyvältä! Yöllä oli joku 5 astetta lämmintä, mutta yövalkea sekä makuupussimme riitti ihan mainiosti.. mitä nyt naama vähän jäätyi. Ramia taisi jossain vaiheessa aauyötä paleltaa muutenkin koska unenpöpperössä vihaisesti käski lisätä puita ja eihän siinä muu auttanut kuin kömpiä pussista ulos ja käydä hakemassa lisää puuta ja heittää sellainen roihu että paloi aamuun saakka :D

Ensimmäinen aamu oli myös upea..aurinko paistoi, linnut lauloi. Tehtiin nopeat tulet ja syötiin aamupalat (leipiä ja teetä) ja alettiin pistään leiriä nippuun.. kaikessa meni aika kauan koska ei ollut vielä rutiinia..
Seuraavalle päivälle oli tiedossa vielä 15km vaeltamista , mutta luojan kiitos reppujen paino oli vähentynyt usealla kilolla.. (vesi, oluet, makkarapaketti x2 , joku jäykkispullo, muut ruoat mitä siihen mennessä oli syöty jne)
Vahterjärven laavulta vaellettiin ensin Kalalahden taukopaikalle jossa sitten tehtiin makoisat nuudeli, papu, tonnikala sörsselit :) ai että kun maistui hyvältä.. Matka tuonne kalalahden taukopaikalle oli mielettömän paljon helppokulkuisempaa kuin edellispäivän reitti.. reitti kulki korkealla harjulla ja laski sitten hiljalleen isojärven rantaan jota käveltiin muutamia kilometrejä.. takaisin autolle reittimme kulki Lortikan kautta ja autolla olimme ennätysajassa kello 14 :) olimme tähdänneet noin kello 16
.

kaiken kaikkiaan matka oli menestys ja tästä reissusta jäi niin hyvä fiilis , että aloimme jo välittömästi suunnittelemaan seuraavaa retkeä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti